20 Şubat 2009 Cuma

HAVUÇLU KEK

MALZEMELER
450 gr rendelenmiş havuç1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı tuz (bence eklenmese daha iyi olur)2 tatlı kaşığı tarçın4 yumurta1 paket vanilya1,5 su bardağı toz şeker1,25 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı ceviz
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ da ilave edilip çırpmaya devam edilir. Kuru malzemeler (un, kabartma tozu, vanilya, karbonat, tarçın) beraber elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir. Hepsi beraber çırpılır. Karışıma havuç ve cevizler de ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açılmamalı. Keke kürdan batırıldığında kürdana hiç kek bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder